Promovohet libri i Atdhe Hetemit, “Lëvizjet studentore për Republikën e Kosovës” (VIDEO)

 Promovohet libri i Atdhe Hetemit, “Lëvizjet studentore për Republikën e Kosovës” (VIDEO)

Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës është promovuar libri “Lëvizjet studentore për Republikën e Kosovës” nga autori Atdhe Hetemi.

Shemsi Krasniqi, profesor i Sociologjisë, tha se ky është libri i parë që ofron të dhëna historike mbi lëvizjen studentore në Kosovë.

Ndërsa profesori Gëzim Selaçi tregoi se teza kryesore e këtij libri janë tri demonstratat studentore luajtën rol shumë të rëndësishëm në rrugën drejt çlirimit dhe pavarësisë së shtetit të Kosovës

Advertisement

Kurse autori i librit Athdhe Hetemi shpjegoi se ishte nevoja që të faktohej roli i studentëve në historinë e Kosovës.

Sipas Hetemit, libri “Lëvizjet studentore për Republikën e Kosovës”, përveç protestave të viteve 1968, 1981 dhe 1997 që ka në studim, tregon edhe për aktivitete tjera që janë organizuar nga universiteti.

Advertisement

Të ngjashme