Prioriteti më urgjent i yni është sigurimi i vaksinave

 Prioriteti më urgjent i yni është sigurimi i vaksinave

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, këtë të hënë së bashku me zëvendëskryeministrin për Intregrim Evropain, Zhvillim dhe Dialog, Besnik Bislimi dhe me ministrin e Financave, Hekuran Murtai, ka zhvilluar një takim virutal me Sir Suma Chkrabarti, ish-presidentin e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH).

Gjatë takimit, Chakrabarti ka thënë se fitorja e Vetëvendosjes i rrit gjasat për reformat e suksseshme ekonomike në Kosovë.

Ndërsa, Kryeministri Kurti, ka thënë se sigurimi sa më shpejtë i vaksinave mbetet prioriteti me urgjent i qeverisë që ai udhëheq.

Advertisement

“Si prioritete të tjera, janë identifikuar rritja e kreditimit për bizneset e vogla dhe të mesme, përmirësimi i klimës së investimit në Kosovë sidomos për mërgatën, dhe targetimi i shpenzimeve të sektorit publik për të krijuar sa më shumë vende të punës”.

“Z. Chakrabarti ndau me kryeministrin Kurti, zëvendëskryeministrin Bislimi dhe ministrin Murati sugjerimet e tij dhe përvojat e tij në fusha të ndryshme, ndër to luftimin e korrupsionit, prania e të cilit pengon zhvillimin biznesor dhe ekonomik në vend, dhe strategjitë më të mira për dizajnimin e një fondi sovran. Në fund, z. Chakrabarti u shpreh i hapur për bashkëpunim të vazhdueshëm në të ardhmen me Qeverinë e Republikës së Kosovës, për të mirën e qytetarëve të saj”, thuhet në komunikatë, transmeton Klan Kosova.

Advertisement

Të ngjashme