Category Archives: Ekonomi

Rukiqi: Sanksionet, shumë kompani do të kenë dilema për investime në Kosovë

Që sanksionet e BE-së, do të ndikojnë në investime të huaja në vend, e thotë [...]

Banka Botëre konfirmon mbështetjen për projektet e sektorit financiar

Banka Qendrore e Kosovës ka siguruar bashkëpunimin për projektet që zhvillojnë sektorin financiar dhe ekonomik [...]

Kosova.info – Bizneset në veri

Administrata Tatimore e Kosovës është duke kërkuar nga bizneset që veprojnë në Mitrovicë të Veriut, [...]

Investimet gjermane në Kosovë: 92 milionë euro për 6 muaj

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare thotë se Investimet Huaja Direkte të këtij vendi në Kosovë për 6-muajshin [...]

 Osmani: Porti i Durrësit kursen kohën dhe koston e bizneseve kosovare

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, gjatë ditës së dytë të vizitës shtetërore që [...]

Pse rritja e të hyrave në shtet s’është lajm edhe aq i mirë?

Dy institucionet e Kosovës nga të cilat varet mbushja e arkës së shtetit – Dogana [...]

600 milionë euro nga mërgimtarët, kërkohet të investohen në prodhim

Më shumë se gjysmë miliardi euro janë shpenzuar vetëm në gjatëmujorin e parë të këtij [...]

Murati: Kushtetuesja vendosi masë pezulluese t’i mbrojë komunat nga vetvetja

Ministri i Financave, Hekuran Murati, e ka komentuar vendimin e Gjykatës Kushtetuese ku pezullon Nenin [...]

Borxhi publik shënon rritje, mjetet po shpenzohen për zhvillim ekonomik

Për mbi 22 milionë euro është rritur borxhi ndërkombëtar i Kosovës gjatë gjashtë muajve të [...]

Bizneset në Kosovë fillojnë të rekrutojnë punëtorë të huaj

Dilemat për largim të një pjese të punëtorëve nga vendi, nga 1 janar i 2024-s, [...]