Category Archives: Ekonomi

Punëtorët nga Azia mbushin boshllëkun në Kosovë, ekspertët druajnë se ikja e kosovarëve do të vazhdojë

Tregu i punës në Kosovë kohëve të fundit po përballet me një mungesë të theksuar [...]

FMN-ja kërkon të rritet kuota e resurseve të saja për t’u forcuar ekonomia botërore

Është e domosdoshme të rriten resurset e kuotave për Fondin Monetar Ndërkombëtar (FMN) para përfundimit [...]

Fitimprurës, mbarështimi i deleve dhe i dhive

Hidajet Guri mbarështues i deleve dhe dhive, nga fshati Nikaj i Kaçanikut, tha për emisionin [...]

Dimër stabil me rrymë, por me çmime të paparashikueshme

Pas dy vjetësh të paqëndrueshëm me rrymë, me rritje çmimesh e me thirrje për kursim, [...]

FAO: Çmimet botërore të ushqimeve shënojnë rënie në muajin gusht

Çmimet botërore të ushqimeve gjatë muajit gusht ranë për 2.1 për qind në krahasim me [...]

Nisin hetimet ndaj disa kompanive që dyshohen se rritën çmimin e vajit

Një vit pas panikut se në marketet e Kosovës nuk do të ketë vaj ushqimor [...]

S’e respektuan vendimin për marzhën e fitimit për produktet e naftës, MINT i dërgon në Gjykatë 14 biznese

Gjatë një muaji nga hyrja në fuqi e vendimit të Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe [...]

Rriten kamatat, bankat kënaqen para

Ngritjes së çmimeve në Kosovë sivjet, duket se ia panë hairin më së shumti bankat [...]

ATK-ja arrin mbi gjysmë miliardi të hyra tatimore për tetë muaj

Administrata Tatimore e Kosovës vlerëson se ka pasur një performancë të shkëlqyer, pasi ka arritur [...]

Çfarë ndikoi në rënien e papunësisë e çfarë jo?

Papunësia në Kosovë, brenda dhjetë vjetësh, ka shënuar rënie për mbi 17 për qind, tregojnë [...]