Category Archives: Ekonomi

AAK-ja kërkon që paga minimale të jetë 370 euro

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka propozuar që paga minimale në vendin tonë të jetë [...]

A mund të hyjë ekonomia e Kosovës në recesion?

Ekonomia e Kosovës mund të hyjë në recesion si pasojë e inflacionit të lartë që [...]

Rukiqi për Qeverinë: Është shkëputur me realitetin, po rëndohet xhepi i qytetarëve

Rukiqi i pakënaqur me veprimet e Qeverisë: Është shkëputur me realitetin, po rëndohet xhepi i [...]

ATK-ja inkasoi mbi 300 milionë euro për 4 muaj

Zëvendësdrejtori ekzekutiv i Administratës Tatimore të Kosovës (ATK), Ilir Murtezaj, tha se gjatë periudhës janar-prill [...]

Murati: LDK-ja e ka dërguar Ligjin për Çmimet Tavan në Kushtetuese për ta bllokuar, për ta më e rëndësishme rritja e fitimeve

Gjersa ka thënë se disa nga çmimet i janë kthyer normalitetit, Ministri i Financave, Hekuran [...]

Autoriteti i Konkurrencës po monitoron 20 artikuj ushqimor për rritje të çmimeve – për vajin procedurë e veçantë

Autoriteti i Konkurrencës së Republikës së Kosovës është duke monitoruar 20 artikuj ushqimor për rritje [...]

E vërteta e rritjes ekonomike

Zyrtarë të Qeverisë së Kosovës, jo rrallëherë lavdërohen për suksesin që ka arritur vendi, sa [...]

MBPZhR/AZhB fillon procedurën e kontrollës në terren për PPD 2023

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, nën shoqërimin e Kryeshefes së Agjencisë [...]

Sot shqyrtohet Raporti Vjetor për Buxhetin e Kosovës për vitin 2022

Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere sot mbajë mbledhjen e radhës që do të fillojë [...]

Drejtoresha e FMN-në: Normat e interesit nuk bien para 2025-ës

Duke vlerësuar rritjen e normave të interesit nga ana e bankave qendrore, drejtoresha menaxhuese e [...]