Category Archives: Ekonomi

Kosova.info – Pabarazia gjinore në tregun e punës

Për së paku trembëdhjetë vjetët e fundit në Kosovë, tregu i punës është dominuar nga [...]

Ministria e Bujqësisë këtë vit pritet të ndajë 24 milionë euro për grante

Ministria e Bujqësisë këtë vit do të ndajë 24 milionë euro grante për bujqit. Fermerë [...]

“Pazari im ndikohet nga flamujt”: Dyqanet ngatërrojnë origjinën e produkteve

Flamuri i Kroacisë nën produktin me origjinë nga Kosova. Ai i Kosovës nën produktin me [...]

Asetet e BQK-së shënojnë rritje mbi 76 milionë për muajin gusht

Për 76.6 milionë euro kanë shënuar rritje asetet e Bankës Qëndrore të Kosovës gjatë muajit [...]

Buxheti i transformimit të kryeqytetit, Rama: 20 milionë euro më i lartë se i vitit të kaluar

Kuvendi Komunal i Prishtinës ka votuar buxhetin e kryeqytetit për vitin 2024, e i cili [...]

Plani i rimëkëmbjes emergjente të FAO-s pas përmbytjeve ofron një ndihmë për fermerët më të cenueshëm

Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqim dhe Bujqësi (FAO) ka iniciuar shpërndarjen e mbështetjes [...]

Perimet për turshi, “të paprekshme”

“Për mua janë të paprekshme… Duhet t’i lë të gjitha”, thotë Sali Aliu teksa shikon çmimet [...]

Për tetë muaj, mbi 2 milionë persona udhëtuan nga dhe për në Aeroportin “Adem Jashari”

Mbi 2 milionë persona udhëtuan nga dhe për në Aeroportin “Adem Jashari”. Kështu thonë statistikat [...]

OneFor, aplikacioni për shërbime financiare digjitale tashmë edhe në Kosovë 

Pas një përvoje të suksesshme në Bashkimin Evropian, OneFor ka lansuar aplikacionin më inovativ të [...]

Murati: Mbi 16 mijë familje kanë aplikuar për subvencionim të faturave të energjisë elektrike

Ministri i Financave, Hekuran Murati njofton se deri më tani kanë aplikuar mbi 16 mijë [...]