Category Archives: Ekonomi

Dogana kalon 1.5 miliard euro të hyra

Dogana e Kosovës ka përmbyllur raportin e të hyrave me 1.5 miliard Euro. Siç njofton [...]

Peci jep detaje për kompensimin e dëmeve nga vërshimet në bujqësi

Ministri i Bujqësisë, Faton Peci, në Kuvend ka folur për mënyrën e kompensimin e dëmeve [...]

GAP: Gratë kosovare të nënpërfaqësuara në fushën e prokurimit publik

Pavarësisht praktikave ndërkombëtare për fuqizimin ekonomik të grave dhe avancimin e barazisë gjinore, gratë mbeten [...]

ASK: Mbi 12 mijë të punësuar më shumë në tetor, krahasim me vitin paraprak

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Statistikat Administrative të Tregut të Punës për [...]

AKP-ja rimerr disa asete në Mal të Zi

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) tha se ka arritur të kthejë tetë asete në Mal [...]

Kurti: Industria e Drurit, sektor strategjik për zhvillimin ekonomik të Kosovës

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, mori pjesë në Konventën e 6-të të Industrisë [...]

Fermerët kërkojnë lehtësim të procedurave për grante dhe subvencione

Përkrahja për prodhuesit e qumështit është rritur, megjithatë mbesin shumë sfida sidomos sa i përket [...]

Fermerët ankohen rreth kritereve të subvencionimit

Përkrahja për prodhuesit e qumështit është rritur, megjithatë mbesin shumë sfida sidomos sa i përket [...]

Peci: 4.6 milionë euro është përkrahja financiare për fermerët që kanë mbi 5 krerë lopë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, tha se përkrahja për përpunuesit e [...]

​Siguria ushqimore, punësimi i lirë i veterinerëve: Nënshkruhet marrëveshja Kosovë – Shqipëri – Maqedoni e Veriut

Oda e Veterinerëve e Kosovës është bërë pjesë e një marrëveshjeje bashkëpunimi të përbashkët trepalëshe [...]