Brenda kalasë së braktisur që dikur ishte laboratori më i madh i drogës në Evropë (FOTO)

 Brenda kalasë së braktisur që dikur ishte laboratori më i madh i drogës në Evropë (FOTO)

Shikoni brenda kalasë së braktisur të shekullit të 17-të, e cila duket si përrallë. Ajo ishte dikur shtëpia e laboratorit më të madh të drogës në Evropë.

Pallati mbresëlënës, i quajtur Castello di Sammezzano, gjendet në Toscana, që shtrihet në më shumë se 170,000 metra katrorë, duke përfshirë më shumë se 150 dhoma madje edhe gropa artificiale, transmeton Klankosova.tv.

Sidoqoftë, kalaja mahnitëse, e cila u ndërtua nga fisnikët spanjollë në shekullin e 17-të, u braktis rreth 20 vjet më parë, pasi u mor nga një rrjet ndërkombëtar droge në vitet 1980 dhe u shndërrua në laboratorin më të madh të heroinës në kontinent.

Advertisement

Grupi instaloi dy punëtori në një nga bujtinat dhe në një nga kullat, të cilat i përdorën si laboratorë për prodhimin e ilaçit.

Kur policia përfundimisht bastisi kështjellën, ata gjetën katër kimistë që punonin në vend prapa dyerve të blinduara dhe i arrestuan menjëherë të gjithë, si dhe pronarin. Deri më sot, është laboratori më i madh i paligjshëm i drogës i zbuluar ndonjëherë në Evropë.

A hallway with mosaic ceilings and tiled floor

Para skandalit të drogës, pallati i përkiste një numri pronarësh të ndryshëm, pasi ish-pronari u shpall fajtor për falimentim mashtrues në vitet 1930.

Pas Luftës së Dytë Botërore, kështjella u shndërrua në një hotel-restorant, ku kanë qëndruar një numër fytyrash të famshme, përfshirë një vizitë nga Perandori Charlemagne – i njohur gjithashtu si Charles i Madh.

Inside one of the reception rooms in the castle

Për dy dekadat e fundit, Castello di Sammezzano është braktisur, megjithatë ka mbetur në gjendje gati të pacenuar dhe duket po aq e pabesueshme tani sa kur u ndërtua për herë të parë.

Ndërtesa mahnitëse është aq e bukur sa ka qenë shtëpia e një numri filmash të famshëm, përfshirë The Tale of Tales të vitit 2012, me protagonistë Salma Hayek dhe Vincent Cassel, transmeton Klankosova.tv.

The hallway of the palace

Advertisement

Të ngjashme