CNN: Sakrifica e gazetarëve, të paktën shtatë të vrarë në luftën Izrael-Hamas

CNN: Sakrifica e gazetarëve, të paktën shtatë të vrarë në luftën Izrael-Hamas

Disa gazetarë po e bëjnë sakrificën përfundimtare ndërsa mbulojnë zhvillimet në luftën midis Izraelit dhe Hamasit.

Të paktën shtatë gazetarë janë vrarë në Rripin e Gazës që kur Hamasi filloi sulmin e paprecedentë të shtunën, sipas grupeve të lirisë së shtypit dhe raportimeve të mediave. Ky numër mund të rritet edhe më tej ditëve në vijim pasi Izraeli po kryen sulme hakmarrëse kundër Hamasit, ndërkohë që grupi terorist vazhdon të kryejë ofensivën e tij kundër shtetit hebre, raporton CNN.

Gjakderdhja nënvizon rrezikun shumë real që gazetarët marrin përsipër ndërsa raportojnë nga zonat e konfliktit, duke mbledhur informacion në rrethana jashtëzakonisht të vështira për ta mbajtur botën të informuar dhe për t’i mbajtur autoritetet përgjegjëse për atë që po ndodh në terren.

“Në shumë mënyra, gazetarët më të cenueshëm janë ata që duhen më shumë”, vuri në dukje të martën Sherif Mansour, një koordinator i Komitetit për Mbrojtjen e Gazetarëve që mbikëqyr Lindjen e Mesme.