Kosova.info – E KËRKOVA ZOTIN

Kosova.info - E KËRKOVA ZOTIN

🤲🤎 E KËRKOVA ZOTIN

I kërkova Zotit të më merrte krenarinë dhe Zoti tha jo.
Ai tha se ti nuk e heq krenarinë, ti heq dorë nga krenaria.

I kërkova Zotit të shëronte vajzën time në shtrat.
Zoti më tha jo. Shpirti i saj është i sigurt, dhe trupi do të vdesë gjithsesi.

I kërkova Zotit të më jepte durim dhe Zoti tha jo. Ai tha se durimi vjen nga testimi – nuk jepet, fitohet.

I kërkova Zotit të më jepte lumturi dhe Zoti më tha jo. Ai tha se duke dhënë bekimin nëse jam i lumtur apo jo, varet nga unë.

I kërkova Zotit të më mbante larg dhimbjes dhe Zoti tha jo. Ai tha se vuajtja e largon njeriun nga telashet tokësore dhe e çon atë tek Ai.

I kërkova Zotit që shpirti im të rritej dhe Zoti tha jo. Ai tha se shpirti duhet të rritet vetë.

I kërkova Zotit të më mësonte t’i dua të gjithë ashtu siç Ai më do mua. Më në fund Zoti tha se e kupton se çfarë duhet të kërkosh.

Kërkova durim – dhe Zoti më dërgoi sprova për të më forcuar.

Kërkova mençuri – dhe Zoti më dërgoi probleme për t’u shqetësuar.

Kërkova guxim – dhe Zoti më dërgoi rreziqe.

Kërkova dashuri – dhe Zoti dërgoi fatkeqët, që kishin nevojë për ndihmën time.

Kërkova një favor dhe Zoti më dha mundësi.

Nuk mora asgjë që doja –

Mora gjithçka që më duhej!

Zoti i dëgjoi lutjet e mia

⭐️Nënë Tereza⭐️