Dy të vdekur pas një “emergjence” në Urën e Krimesë

Dy të vdekur pas një "emergjence" në Urën e Krimesë

Zyrtarët rusë kanë thënë që dy njerëz kanë vdekur pas një emergjence në një urë në gadishullin e pushtuar të Krimesë.

Incidenti nuk është quajtur sulm, mirëpo raportime të pakonfirmuara thonë që kanë dëgjuar eksplodime herët gjatë së hënës, shkruan BBC-ja.

Ura e Kerchit qe hapur më 2018 dhe lidh transportin rrugor dhe hekurudhor midis Moskës dhe Krimesë, territorit ukrainas që është në duar të Moskës që nga viti 2014.

Në tetor të vitit të kaluar, ura ishte mbyllur pjesërisht pas një eksplodimi të madh, për t’u rihapur në shkurt.

“Trafiku është ndalur në urën e Krimesë. Një emergjencë ngjau në zonën e 145-të [ana ruse e urës]”, ka shkruar kreu i administratës ruse në Krime, Sergey Aksyonov në Telegram.

“Po ndërmerren masa për ta rregulluar situatën. Kërkoj nga banorët dhe mysafirët e gadishullit që të ndalojnë së udhëtuari përmes urës së Krimesë, dhe për shkaqe sigurie, ta zgjedhin ndonjë rrugë alternative tokësore përmes rajoneve të reja”.