Një zakon i zakonshëm është vërtetuar se ngadalëson plakjen

Një zakon i zakonshëm është vërtetuar se ngadalëson plakjen

Të jesh fizikisht aktiv është një nga dhuratat më të mira që mund t’i bëjmë trupit dhe shëndetit tonë. Është gjithashtu një nga çelësat e artë të plakjes “së mirë”, thonë ekspertët.

Domethënë, ky zakon i zakonshëm i aktivitetit të rregullt fizik mund të jetë i rëndësishëm në ruajtjen e jetëgjatësisë. Të paktën këtë e vërtetojnë shumë studime të kryera në këtë temë.

“Aktiviteti fizik mund të ndihmojë në menaxhimin e peshës së trupit tonë dhe të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të shumë sëmundjeve në të ardhmen”, shpjegon doktori Mike Bohl, transmeton Klankosova.tv.

“Gjetja e mënyrave për të planifikuar rregullisht aktivitetin fizik në ditën ose javën tuaj do t’ju motivojë të qëndroni në rrugën e duhur. Për shembull, mund të planifikoni të shkoni në palestër disa ditë në javë ose të angazhoheni në ndonjë aktivitet tjetër fizik.”

Siç raporton portali Eat This, përcjell Index.hr sa herë që kryejmë ushtrime të caktuara, duhet të kujdesemi për formën tonë dhe të sigurohemi që po përdorim pajisjet e duhura. Kështu, ne mund të zvogëlojmë sasinë e stresit fizik në trupin tonë që më vonë mund të rezultojë në kushte të dhimbshme shëndetësore si artriti.