Brenda fabrikës gjermane ku prodhohen armë për Ukrainën

Brenda fabrikës gjermane ku prodhohen armë për Ukrainën

Prodhuesi gjerman i armëve, Rheinmetall, po zgjeron me shpejtësi aktivitetin prodhues mes luftës që po zhvillohet në Ukrainë, dhe planifikon të hapë fabrikë edhe brenda Ukrainës. 

Sektori i prodhimit të Rheinmetall në Unterluess, Gjermania veriore, fotografuar më 6 qershor.
Sektori i prodhimit të Rheinmetall në Unterluess, Gjermania veriore, fotografuar më 6 qershor.
Një teknik në Rheinmetall duke punuar në predha artilerie të destinuara për në Ukrainë. Që nga prilli 2022, kur Gjermania ra dakord të furnizonte Ukrainën me armë të rënda për të luftuar pushtimin rus, prodhimi i predhave të tankeve nga Rheinmetall është rritur nga 60.000 në 240.000 në vit.
Një teknik në Rheinmetall duke punuar në predha artilerie të destinuara për në Ukrainë.

Që nga prilli 2022, kur Gjermania ra dakord të furnizonte Ukrainën me armë të rënda për të luftuar pushtimin rus, prodhimi i predhave të tankeve nga Rheinmetall është rritur nga 60.000 në 240.000 në vit.

Kullat e tankeve të rreshtuara jashtë objektit të fabrikës. Kompania gjermane e armëve ka shtuar rreth 2000 vende pune që nga pushtimi rus dhe është shtuar në indeksin e aksioneve DAX të Frankfurtit.
Kullat e tankeve të rreshtuara jashtë objektit të fabrikës.

Kompania gjermane e armëve ka shtuar rreth 2000 vende pune që nga pushtimi rus dhe është shtuar në indeksin e aksioneve DAX të Frankfurtit.

Teknikët duke punuar në një top 120 milimetërsh për tanket Leopard që do t'u dorëzohen forcave ukrainase. Në maj u njoftua se Rheinmetall do të lidhej me kompaninë shtetërore të armëve të Ukrainës Ukroboronprom me qëllim "për të prodhuar së bashku produkte të zgjedhura Rheinmetall në Ukrainë".
Teknikët duke punuar në një top 120 milimetërsh për tanket Leopard që do t’u dorëzohen forcave ukrainase.

Në maj u njoftua se Rheinmetall do të lidhej me kompaninë shtetërore të armëve të Ukrainës Ukroboronprom me qëllim “për të prodhuar së bashku produkte të zgjedhura Rheinmetall në Ukrainë”.

Një tank Leopard duke u testuar pas mirëmbajtjes në objektin Rheinmetall në Unterluess. Njoftimi i një fabrike të mundshme gjermane të armëve brenda Ukrainës tërhoqi një përgjigje të furishme nga Kremlini. Dmitry Medvedev, ish-president rus, u zotua se Rusia do të godiste objektin e planifikuar me "fishekzjarre nga Kalibre [raketë lundrimi] dhe pajisje të tjera piroteknike ruse".  
Një tank Leopard duke u testuar pas mirëmbajtjes në objektin Rheinmetall në Unterluess.

Njoftimi i një fabrike të mundshme gjermane të armëve brenda Ukrainës tërhoqi një përgjigje të furishme nga Kremlini. Dmitry Medvedev, ish-president rus, u zotua se Rusia do të godiste objektin e planifikuar me “fishekzjarre nga Kalibre [raketë lundrimi] dhe pajisje të tjera piroteknike ruse”.

Brenda kullës së një mjeti luftarak të blinduar. Rheinmetall ishte i dobishëm në pajisjen e makinës së luftës naziste që shkatërroi pjesën më të madhe të Evropës në Luftën e Dytë Botërore.  Brenda kullës së një mjeti luftarak të blinduar.

Rheinmetall ishte i dobishëm në pajisjen e makinës së luftës naziste që shkatërroi pjesën më të madhe të Evropës në Luftën e Dytë Botërore.
 

Një depo me pjesë rezervë.  Në disa pjesë të uzinës Rheinmetall, sipas AFP-së, automjetet e vjetra të blinduara me njolla ndryshku aktualisht po çmontohen dhe riparohen për t'u vendosur në fushëbetejë.
Një depo me pjesë rezervë. 

Në disa pjesë të uzinës Rheinmetall, sipas AFP-së, automjetet e vjetra të blinduara me njolla ndryshku aktualisht po çmontohen dhe riparohen për t’u vendosur në fushëbetejë.

Kabinat e kamionëve ushtarakë që prodhohen në Unterluess.  
Kabinat e kamionëve ushtarakë që prodhohen në Unterluess.
 
Një punëtor i Rheinmetall-it duke punuar në një predhë të kalibrit të rëndë.  
Një punëtor i Rheinmetall-it duke punuar në një predhë të kalibrit të rëndë.
 
Një predhë me aftësi depërtuese të automjeteve të blinduara e bërë së fundi.  Bashkimi Evropian ka premtuar 2 miliardë euro (2.1 miliardë dollarë) për furnizimin me artileri për Ukrainën, me synimin për të marrë 1 milion predha artilerie në vend gjatë vitit të ardhshëm.
Një predhë me aftësi depërtuese të automjeteve të blinduara e bërë së fundi. 

Bashkimi Evropian ka premtuar 2 miliardë euro (2.1 miliardë dollarë) për furnizimin me artileri për Ukrainën, me synimin për të marrë 1 milion predha artilerie në vend gjatë vitit të ardhshëm.