Rrëzimi i avionit në Kolumbi, katër fëmijë gjenden të gjallë në Amazon

Rrëzimi i avionit në Kolumbi, katër fëmijë gjenden të gjallë në Amazon

Katër fëmijë janë gjetur të gjallë pasi i mbijetuan një aksidenti avioni dhe kaluan javë të tëra duke u kujdesur për veten e tyre në xhunglën e Amazonës së Kolumbisë.

Presidenti i Kolumbisë tha se shpëtimi i vëllezërve e motrave, 13, nëntë, katër dhe një vjeç, ishte “një gëzim për të gjithë vendin”.

Nëna e fëmijëve dhe dy pilotët u vranë kur avioni i tyre i lehtë u rrëzua në xhungël më 1 maj.

Grupi i zhdukur u bë fokusi i një operacioni të madh shpëtimi që përfshinte dhjetëra ushtarë dhe banorë vendas.

Presidenti Gustavo Petro tha se gjetja e fëmijëve ishte një “ditë magjike”, duke shtuar: “Ata ishin vetëm, ata vetë arritën një shembull të mbijetesës totale që do të mbetet në histori, raporton BBC.

“Këta fëmijë janë sot fëmijët e paqes dhe fëmijët e Kolumbisë”.

Petro ndau një fotografi të disa anëtarëve të ushtrisë dhe komunitetit indigjen që kujdeseshin për vëllezërit e motrat, të cilët ishin zhdukur për 40 ditë.

Ai tha se fëmijët po merrnin kujdes mjekësor – dhe se kishte folur me gjyshin e tyre, i cili i tha atij se “xhungla e nënës i ktheu”.

Fëmijët janë dërguar në kryeqytetin e vendit Bogota, ku ambulancat i dërguan në spital për trajtim të mëtejshëm mjekësor.