40 ditë pas rrëzimit të avionit, gjenden të gjallë katër fëmijë në xhunglën e Amazonës

40 ditë pas rrëzimit të avionit, gjenden të gjallë katër fëmijë në xhunglën e Amazonës

Katër fëmijë janë gjetur të gjallë më shumë se një muaj pasi avioni i tyre u rrëzua në xhunglën e Amazonës së Kolumbisë, ka thënë presidenti i vendit.

Vëllezërit e motrat, të moshës 13, nëntë, katër vjeç dhe një foshnjë një vjeç, ishin në bordin e avionit me nënën e tyre, një pilot dhe një bashkëpilot kur ai u rrëzua më 1 maj.

Nëna e tyre dhe të rriturit e tjerë në bordin e avionit vdiqën, shkruan BBC.

Presidenti Gustavo Petro tha se gjetja e fëmijëve pas javësh kërkimi ishte “një gëzim për të gjithë vendin”.

Ai e quajti atë një “ditë magjike”, duke shtuar: “Ata ishin vetëm, ata vetë arritën një shembull të mbijetesës totale që do të mbetet në histori. Këta fëmijë janë sot fëmijët e paqes dhe fëmijët e Kolumbisë”.

Petro ndau një fotografi të disa anëtarëve të ushtrisë dhe komunitetit indigjen që kujdeseshin për vëllezërit e motrat, të cilët ishin zhdukur për 40 ditë.

Avioni Cessna 206 me të cilin po udhëtonin fëmijët dhe nëna e tyre po fluturonte nga Araracuara, në provincën Amazonas, për në San José del Guaviare, kur lëshoi ​​një alarm për shkak të dështimit të motorit.

Trupat e tre të rriturve që kishin qenë me ta u gjetën në vendin e rrëzimit nga ushtria.

Informacioni paraprak nga autoriteti i aviacionit civil sugjeroi se fëmijët u shpëtuan nga rrënojat dhe u endën në pyll për të gjetur ndihmë.