Këshilli i BE vendosi sanksione kundër nëntë rusëve për persekutimin e Kara-Murza

Këshilli i BE vendosi sanksione kundër nëntë rusëve për persekutimin e Kara-Murza

Këshilli i Bashkimit Evropian vendosi sanksione kundër nëntë rusë të përfshirë në ndjekjen penale dhe shkeljen e të drejtave të Vladimir Kara-Murza.

Kufizimet përfshinin Zëvendës Ministrin e Drejtësisë së Rusisë Oleg Sviridenko, hetuesit Denis Kolesnikov dhe Andrey Zadachin, drejtor i ANO “Eksperti i Pavarur” Danila Mikheev.

Gjithashtu në listën e sanksioneve janë gjyqtarja e Gjykatës së Qarkut Khamovnichesky, Diana Mishchenko, gjyqtarja e Gjykatës Basmanny Elena Lenskaya, gjyqtarët e Gjykatës së qytetit të Moskës Ilya Kozlov dhe Sergei Podoprigorov dhe kreu i SIZO-5 Dmitry Komnov.

Pasuritë e personave të përfshirë në listë i nënshtrohen ngrirjes, atyre u ndalohet edhe hyrja në vendet e BE-së.