Ju mbaron shpejtë bateria e celularit? Këto këshilla do t’ju ndihmojnë

Ju mbaron shpejtë bateria e celularit? Këto këshilla do t’ju ndihmojnë

u ka mbaruar sërish bateria e celularit, por keni atë email të rëndësishëm për t’iu përgjigjur?

Ne kemi hapat më të rëndësishëm që mund të ndërmerrni për të kryer gjërat e nevojshme. Pra, ka disa gjëra që mund të bëni për të shmangur mbarimin e baterisë.

Gjeni aplikacionet që “hanë” baterinë tuaj

Karikoni telefonin tuaj celular dhe bëni një test për konsumin më të lartë të baterisë. Karikoni plotësisht celularin tuaj dhe më pas kur të ketë mbetur 5%, trokitni lehtë mbi Cilësimet – Cilësimet e pajisjes – Bateria ose Cilësimet > Të përgjithshme > Përdorimi i baterisë. Në këtë mënyrë, do të zbuloni se cilat aplikacione duhet të fajësohen për shkarkimin e shpejtë të baterisë.

Thuaj jo ndriçimit automatik

Fikni funksionin “Automatic Brightness” në pajisjen tuaj, pasi në shumicën e rasteve është më shumë se sa ju nevojitet.

Fikni dridhjen

Fikni dridhjet si kur jeni në një vend shumë të zhurmshëm.

Modaliteti i kursimit të baterisë

Shumica e pajisjeve kanë një funksion “Battery Saver” Zgjidhni nivelin e baterisë në të cilin dëshironi të aktivizohet funksioni nga Settings – Battery – Battery Saver.