Vendoset gurëthemeli i shkollës së re në Vetërnik

Gurthemeli Rama shkolla Veternik

Ka nisur ndërtimi i shkollës së re në Vetërnik.

Vendosja e gurëthemelit u bë nga kryetari i Prishtinës Përparim Rama.

Rama tha se kjo shkollë do të ketë një hapësirë prej 6 mijë e 726 metrash katrorë.

Ai theksoi se do të ketë kapacitet për 1 mijë e 80 nxënësm nga niveli parashkollor e deri në klasën e nëntë.

I pari i Prishtinës theksoi se ndërtimi i saj pritet të bëhet për dy vjet.

“Nxënësit e kësaj zone do të kenë mundësi të vijojnë mësimin afër vendbanimit të tyre, me kushte të dinjitetshme, dhe jo me klasa të stërmbushura”, tha Rama.