Si bëhen gjykimet në mungesë, flet Bajraktari

Si bëhen gjykimet në mungesë, flet Bajraktari

Ish-sekretari i Përgjithshëm në Ministrinë e Drejtësisë, Ardian Bajraktari, ka qenë i ftuar në Info Magazine të Klan Kosovës ku i ka dhënë disa fakte lidhur me gjykimin në mungesë.

Ai mes tjerash ka treguar se si mund të realizohet gjykimi edhe pa praninë personale të të akuzuarit, si dhe se si mund të ndodh një rigjykim pas dënimit në mungesë.

“Pozicioni ndërkombëtar i  Republikës së Kosovës dihet. Por e rëndësishme është që kur zhvillohet procedura sipas këtyre paramatrave standard atëherë konsideroht që procedura është e rregullt dhe rrjehdimisht aktjgykimi I formës së prerë kosndierohet që në momentin që haset tani me të dënuarin ndaj tij duhet të bëhet ekzekutimi i dnëimit mirëpo është edhe një standard që është këkruar mbase nga komisini ni venecias që t’;I sigurohet një proceduë e rigjykimit në rast se I njëjti natyrisht kërkon pas hasjes së tij në momentin e parë të mundshëm”, ka thënë Bajraktari.

The post Si bëhen gjykimet në mungesë, flet Bajraktari appeared first on Klan Kosova.