Bregu: Zgjidhja për migrimin, lidership, partneritet dhe komunikim i duhur

Majlinda Bregu

Sekretarja e Këshillit për Bashkëpunim Rajonal, Majlinda Bregu, ka marrë pjesë në Forumin Ekonomik Botëror në Gjenevë.

Temë diskutimi ishte migrimi, për të cilën, sekretarja Bregu tha se është një ndjenjë lëvizshmërie dhe ne nuk e shohim të ndalet në të ardhmen e afërt.

“Migrimi është një ndjenjë lëvizshmërie dhe ne nuk e shohim të ndalet në të ardhmen e afërt. Ne kemi parë histori të portretizimit të vazhdueshëm negativ të migrantëve si projektues të krimit të organizuar në të gjithë mediat. Migrantët janë gjithmonë të kërkuar, por kurrë të mirëpritur. Ata mbështesin ndërtimin e ekonomive, por narrativa e krijuar nuk i ndihmon ata të ndihen të mirëpritur”, tha Bregu.

Sipas saj, ekziston një zgjidhje për këtë dhe quhet lidership, partneritet dhe komunikim i duhur.

“Në prag të pandemisë ne kemi nisur me World Economic Forum pionierin përshpejtuesi rajonal i inovacionit. Gjatë pandemisë ne e mbajtëm atë gjallë duke u bërë dixhitale dhe tani është koha për të ecur përpara më shpejt,” tha ajo në sesionin “E ardhmja e migrimit” të #GrowthSummit23.

Zgjidhja e pengesave politike, mbështetja e inovacionit, komunikimi i qartë dhe mendjet e hapura janë çelësi i rrjedhës së lirë të talenteve dhe aftësive në të gjitha ekonomitë për përfitimin tonë të përbashkët.

Rrini të informuar mbi zhvillimet kryesore duke u bërë pjesë e komunitetit tonë në Viber

BONUS: Merreni aplikacionin tonë në Android dhe iO