33 vjet nga Pajtimi i Gjaqeve, Ramosaj: Misioni shqiptarë përcolli mesazhin e bashkimit

Pajtimi i Gjaqeve Verrat e Llukës

1 Maj i vitit 1990, shënon një datë historike në besatimin e shqiptarëve kundër pushtuesit serb.

Nga kjo datë e deri më sot kanë kaluar plot 33 vjet.

Misioni i veprimtarit të çështjes kombëtare, Anton Çetta, ishte që mes shqiptarëve të mos kishte hasmëri, por të kishte bashkim.

Andaj ai kishte nisur “Pajtimin e Gjaqeve” mes familjeve shqiptare të hasmuara.

Misioni kishte nisur në vendin e quajtur “Verrat e Llukës” në Deçan.

E këtë datë historike e ka kujtuar kryetari i kësaj komune, Bashkim Ramosaj.

Ramosaj e vlerësoi këtë datë si më të rëndësishmen në historinë shqiptare.

“Kuvend ky i cili grumbulloj mbi gjysëm milion shqiptarë, për të përcjellur mesazhin e fuqishëm të bashkimit, unifikimit dhe besatimit të shqiptarëve në rrugën e lirisë, që kulmoj me luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës!”, tha Ramosaj.

Rrini të informuar mbi zhvillimet kryesore duke u bërë pjesë e komunitetit tonë në Viber.

BONUS: Merreni aplikacionin tonë në Android dhe iOS.