Ofertë historike nga Greqia për Turqinë! Kjo temë nuk është ngritur kurrë më parë

Ofertë historike nga Greqia për Turqinë! Kjo temë nuk është ngritur kurrë më parë

Sipas lajmeve të The National Herald, Greqia i ka bërë një ofertë historike Turqisë, transmeton Kosova Post.

Në lajmin e përkthyer nga një përdorues i quajtur Hermes në Twitter, komunikimi mes dy vendeve rifilloi. Ministrat e Jashtëm po diskutojnë bashkëpunimin në të gjitha fushat.

Para zgjedhjeve të majit, të cilat janë teste të rëndësishme për kryeministrin Mitsotakis dhe presidentin Erdogan në të dy vendet, ministri i Jashtëm Nikos Dendias sugjeroi që të dy vendet të shfrytëzojnë momentin dhe të përfitojnë nga tensioni në rënie.

Dendias i tha transmetuesit shtetëror të Greqisë ERT se në vend që të luftojnë pas zgjedhjeve, të dyja palët duhet të diskutojnë mundësinë e ndarjes së projekteve potencialisht fitimprurëse të energjisë. Ky propozim ai supozon se të dy liderët aktualë do të kthehen në pushtet.

Dendias theksoi rëndësinë e moshumbjes së mundësisë për bashkëpunim në procesin aktual të afrimit midis Greqisë dhe Turqisë. Ai tha se situata mund të bëhet sërish më e paqëndrueshme, gjë që mund të ndikojë negativisht në atmosferën politike.

Të dy vendet mund të përfitojnë nga fitimet e mundshme nga Forumi i Gazit Mesdhetar Lindor, i cili përfshin shtete rajonale si Izraeli, Egjipti dhe Jordania./KosovaPost/.