Adidas paditet nga investitorët për marrëveshjen e Kanye West

Kanye West

Adidas është paditur nga investitorët të cilët pretendojnë se firma dinte për sjelljen problematike të Kanye West, vite përpara se të përfundonte partneritetin e tyre.

Investitorët pretendojnë se Adidas nuk arriti të kufizojë humbjet financiare dhe të marrë masa paraprake për të minimizuar ekspozimin e tyre, transmeton klankosova.tv.

Gjigandi i veshjeve sportive i dha fund bashkëpunimit me stilistin dhe reperin, i cili njihet si Ye, vitin e kaluar pas komenteve antisemite.

Në përgjigje, Adidas tha: “Ne i hedhim poshtë këto pretendime të pabaza”.

Shtohej se “do të marrë të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur veten fuqishëm kundër tyre”.

West nuk është palë në padi. Reperi projektoi një linjë trajnerësh jashtëzakonisht të suksesshëm nën markën Yeezy për Adidas.

Që atëherë, Adidas pranoi se mund të humbiste deri në 700 milionë € (619 milionë £) pasi i kishte mbetur qindra miliona euro produkte të pashitura Yeezy.

Tetorin e kaluar, kur kompania i dha fund bashkëpunimit, tha: “Adidas nuk toleron antisemitizmin dhe çdo lloj tjetër gjuhe të urrejtjes. Komentet dhe veprimet e fundit të Yes kanë qenë të papranueshme, të urryera dhe të rrezikshme, dhe ato shkelin vlerat e kompanisë për diversitetin dhe përfshirjen, respektin reciprok dhe drejtësinë.”

Megjithatë, investitorët që ngritën padinë në SHBA kundër kompanisë të premten pretendojnë se Adidas dinte për sjellje të tjera të dyshimta nga West, duke pretenduar se ishte diskutuar nga ish-shefi ekzekutiv Kasper Rorsted si dhe nga menaxhmenti tjetër.